Contentspecialist Vliegwiel voor 28-32 week

Wat ga je doen? 

Als contentspecialist lever je een bijdrage aan een effectieve communicatieaanpak van het programma. Je voert daarbij de volgende werkzaamheden uit:
•  je denkt en werkt mee met communicatie- en marketingplannen;
• je ontwikkelt en coördineert de productie van digitale content voor verschillende kanalen en doelgroepen (denk aan praktijkvoorbeelden, interviews, fotografie, video’s en podcasts);
• je beheert ons online leernetwerk voor professionals: je ontwikkelt en bewaakt de richtlijnen, brengt discussies op gang, creëert aansprekende content, beantwoordt vragen en reacties van deelnemers, analyseert de reacties op content en ervaringen van deelnemers, geeft adviezen voor doorontwikkeling van content en platform en voert deze waar mogelijk zelf uit;
• je doet de (eind)redactie van onze digitale nieuwsbrieven en toolkits;
• je houdt onze social media bij en de contentkalender;
• je maakt niet alleen content, maar geeft ook advies over online communicatie en denkt mee over de beste aanpak om onze doelgroepen te bereiken;
• je werkt nauw samen met onze communicatieadviseur en externe bureaus.

Zoeken wij jou?

Wij zoeken een nieuwe collega die zich herkent in dit profiel:
• je hebt een achtergrond en relevante werkervaring op het terrein van communicatie of journalistiek (HBO-niveau);
• je hebt een vlotte pen, kunt goed schrijven en redigeren en hebt er plezier in complexe onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal, aansprekend en herkenbaar beeld en een heldere boodschap voor diverse doelgroepen;
• je hebt kennis van en ervaring met online communicatie, zowel in advisering als uitvoering;
• je bent sociaal vaardig en een teamspeler;
• een pre is als je ervaring hebt in de zorgsector en affiniteit met digitale zorg;
• een pre is als je ervaring hebt met Google Analytics, SEO en fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop.

Waar staat het Vliegwiel voor?  

De brede toepassing en opschaling van hybride zorg is een belangrijk onderdeel van het Integraal Zorgakkoord (IZA). In het IZA staat dat het Vliegwiel ook de komende jaren moet bijdragen aan innovatie en transformatie van het zorgsysteem.
Het Vliegwiel is een patiënt- en cliëntgedreven coalitie van en voor de praktijk en een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Hierin werken zorgaanbieders, leveranciers van digitale middelen, zorgverzekeraars en natuurlijk patiënten(vertegenwoordigers) samen om knelpunten concreet op te lossen. We jagen de opschaling van hybride zorgprocessen aan volgens een Vliegwielaanpak, waarbij focus, actiegerichtheid, kort-cyclisch werken en verbinding centraal staan. In de afgelopen jaren lag de focus op thuismonitoring, medicatie-aanreiking met medicijndispensers en leefpatroonmonitoring met slimme sensoren. In de huidige opschalingsfase breiden we de scope van deze processen verder uit naar andere sectoren. En gaan we ook nieuwe hybride processen aanjagen.

Het Vliegwiel team  

Het programmateam Vliegwiel bestaat uit een programmamanager, 2 communicatieadviseurs en momenteel vier projectleiders. Vanwege de ambitieuze doelstellingen uit het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en het vertrek van een collega na de zomer zijn we op zoek naar versterking. Het team kenmerkt zich door daadkracht, passie, humor, zelfstandigheid én teamgevoel. Inhoudelijk word je aangestuurd door de programmamanager Vliegwiel. Hiërarchisch val je onder de manager Communicatie van Patiëntenfederatie Nederland. Team Communicatie zet zich in voor een goede profilering en positionering van de patiëntenbeweging en van de Patiëntenfederatie. Het team houdt zich bezig met persvoorlichting, public affairs/lobby, communicatie-advies, verenigingsmanagement en contentmanagement/redactie.

Patiëntenfederatie Nederland

Programma Vliegwiel is onderdeel van Patiëntenfederatie Nederland. Meer mens, minder patiënt. Dat is waar de organisatie voor staat. Met onze leden komen we op voor mensen die zorg nodig hebben. We maken beleid en beïnvloeden dat van andere organisaties en beslissers. Wij vragen hoe mensen de zorg ervaren. En laten op basis daarvan hun stem horen in de spreekkamer, de politiek en in het nieuws. Daar draag jij direct aan bij. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.  Bij onze organisatie in Utrecht werken ongeveer 80 mensen.  

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een dynamische functie in een maatschappelijk relevante organisatie. Een organisatie waarin je je verder kunt ontwikkelen en waar je een mooi netwerk in de gezondheidszorg opbouwt.  Je komt te werken in functie waarin jij er mee voor zorgt dat meer patiënten en zorgverleners de voordelen kunnen ervaren van hybride zorg.
• Salaris in schaal 9/10 van CAO Sociaal Werk: tot maximaal € 5.144/ €5.702 bruto per maand bij 36-uur (afhankelijk van ervaring)
• Jaarcontract met uitzicht op verlenging voor programmaduur tot en met 2026
• Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), vrij te gebruiken voor uitbetaling of extra verlofuren
• Loopbaanbudget
• Thuiswerkvergoeding
• Vergoeding voor de kosten van je woon/werkverkeer en een NS business card voor OV-reizen
• Hybride werken
• Pensioen via Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Heb je interesse? 

Stuur uiterlijk 1 september 2024 een sollicitatiebrief met CV naar Sandra van der Snoek, HR-manager via het sollicitatieformulier. Het sollicitatiegesprek gaat plaatsvinden op 10 september 2024, de tweede ronde is op 18 september.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je Linda Westhoff, hoofd communicatie een e-mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Kijk voor meer informatie over Vliegwielcoalitie op www.vliegwielcoalitie.nl
Kijk voor meer informatie over Patiëntenfederatie Nederland op www.patientenfederatie.nl
  
Wij hechten aan meer diversiteit in ons personeelsbestand. Wij nodigen mensen vanuit verschillende achtergronden (zoals mensen met een migratieachtergrond of mensen met een handicap of chronische ziekte) daarom nadrukkelijk uit te solliciteren.   

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie nadrukkelijk niet op prijs. Wij zullen daar dan ook niet op reageren.  

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!